Deze website gebruikt cookies. Accepteer hier uw koekie!

Is speltbrood gezonder dan tarwebrood?

29 januari, 2014

De laatste tijd is er in de media veel aandacht voor speltbrood. Speltbrood zou gezonder zijn dan tarwebrood, en daarmee een goede vervanger zijn van tarwebrood. Maar is speltbrood wel echt gezonder dan tarwebrood, of is dit meer fabel dan feit? Wat leuk is om te weten, is dat speltbrood helemaal niet nieuw is. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat spelt al meer dan 9000 jaar geleden verbouwd werd. Er wordt gedacht dat in speltbrood  minder calorieën zitten dan in tarwebrood, maar dit is net het geval. Spelt en tarwe zijn namelijk heel nauw verwant aan elkaar, het zijn granen die uit de dezelfde familie komen. Wat wel zo is, is dat er in speltbrood veel ‘langzame’ koolhydraten zitten. Dit zijn koolhydraten die geleidelijk in ons lichaam worden opgenomen. Maar dit zelfde geldt ook voor tarwebrood. Het grote verschil tussen beide, is dat tarwe op veel grotere schaal verbouwd wordt dan spelt. Hierdoor vindt er ook vaker veredeling van tarwe plaats om het sneller en groter te laten groeien.

 

Bij het Bakkerscafé maken wij gebruik van natuurlijke tarwe voor al onze broden. Of u nu speltbrood of tarwebrood kiest, het is allebei even gezond. Dus kies vooral wat u lekker vindt.

 

Broodnodige nieuws

Ontbijten in het Bakkerscafé!

Wist je dat je elke dag bij ons kunt ontbijten?   Doordeweeks serveren we tot 11.00 uur 's morgens een standaard ontbijtje. Je krijgt dan een vers geperste sinaasappelsap, koffie of thee, ham en/of kaas, jam, een gekookt eitje, een croissantje (vaak nog warm uit de oven), en uiteraard br ...

Lees dit artikel