Deze website gebruikt cookies. Accepteer hier uw koekie!

Wat is zuurdesembrood?

7 januari, 2014

Zuurdesem- of desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met zurig deeg als rijsmiddel. Desem is zuur geworden deeg. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een paar dagen ontwikkelt zich de gewenste “microflora” van bacteriën en gisten. Deze doen het beslag opborrelen en een fris-zure geur verspreiden. Bij het deeg maken wordt iets van dit verzuurde deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen. Het allereerste brood, ongeveer 1500 jaar voor Christus, werd op deze manier gebakken. Door de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak. Desembrood is wat steviger dan gistbrood (gist geeft meer volume aan een brood). Bij Het Bakkerscafé krijg je nog dit desembrood zoals het echt bedoeld is!

 

Bron: brood.net

 

Broodnodige nieuws

Ontbijten in het Bakkerscafé!

Wist je dat je elke dag bij ons kunt ontbijten?   Doordeweeks serveren we tot 11.00 uur 's morgens een standaard ontbijtje. Je krijgt dan een vers geperste sinaasappelsap, koffie of thee, ham en/of kaas, jam, een gekookt eitje, een croissantje (vaak nog warm uit de oven), en uiteraard br ...

Lees dit artikel