Deze website gebruikt cookies. Accepteer hier uw koekie!

Glutenvrij brood

29 juni, 2019

Jep! Het is zo ver! Het Glutenvrije brood is gearriveerd! Nog niet verkrijgbaar voor de losse verkoop, maar wel te bestellen bij je beleg. Je krijgt van ons dan drie sneetjes brood bij je beleg. Kom je proberen?

 

Ontbijten in het Bakkerscafé!

2 november, 2017

Wist je dat je elke dag bij ons kunt ontbijten?

 

Doordeweeks serveren we tot 11.00 uur ‘s morgens een standaard ontbijtje. Je krijgt dan een vers geperste sinaasappelsap, koffie of thee, ham en/of kaas, jam, een gekookt eitje, een croissantje (vaak nog warm uit de oven), en uiteraard brood naar keuze.

 

Ieder weekend verzorgen wij in Het Bakkerscafé een uitgebreid onbijtbuffet met een heleboel verse, warme en koude belegsoorten om uit te kiezen. Je mag natuurlijk zoveel brood snijden en proeven als je wil, en voor het buffet bakken we ook nieuwe andere soorten kleinbrood voor je om te proberen.

 

Ontbijten kost bij ons altijd hetzelfde.

Voor volwassenen kost het ontbijt €7,50. Kinderen t/m 12 jaar kunnen bij ons ontbijten voor €5,00.

 

Het Bakkerscafé cadeaubonnen

13 mei, 2014

Wil jij een familielid, vriend of vriendin een keer een origineel en zeer smakelijk cadeau geven? Dat kan nu met cadeaubon van Het Bakkerscafé. Met deze bon geef je iemand een lunch voor twee personen cadeau. Deze lunch bestaat uit een kopje thee of koffie, een sapje en een lunchgerecht naar keuze. Dus als  jij iemand een keer kennis wil laten maken met Het Bakkerscafé en de tijd voor smaak wil laten nemen. Dan is de cadeaubon van Het Bakkerscafé een goede cadeautip. Hij is natuurlijk te koop bij Het Bakkerscafé en kost maar €25,-

Cadeaubon

 

Het verschil tussen bloem, (tarwe)meel en volkorenmeel

12 maart, 2014

Bloem en meel zijn zeer belangrijke ingrediënten voor de bereiding van brood. Deze basisproducten zijn zeer vanzelfsprekend, maar wat is het nu eigenlijk en wat is het grote verschil tussen bloem en meel?

Bloem wordt uitsluitend gemaakt van het gemaakt van het binnenste deel van de graankorrel. Dit binnenste deel wordt fijn gemalen, hierna worden alle overgebleven vezeltjes er na het maalproces uitgezeefd waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Met dit witte graanpoeder wordt wit brood bereid.

 

Meel is ook een fijn gemalen graanproduct. Het woord meel is afkomstig van malen, wat op zijn plaats weer afkomstig is van molen. Het grote verschil met bloem is dat na het maalproces niet alle zemelen en kiemen er uit worden gezeefd. Dit meel is daardoor heel lichtbruin en wordt gebruikt voor de bereiding van normaal bruin brood.

 

Voor de bereiding van volkorenbrood wordt gebruik gemaakt van volkorenmeel. In dit meel wordt de gehele tarwekorrel vermalen en worden de zemelen en kiemen er niet uitgezeefd na het maalproces, daardoor bevat volkorenbrood vaak ook hele of halve tarwekorrels. Doordat er niet gezeefd wordt, heeft volkorenmeel een lichtbruine kleur. Omdat de meeste mineralen en voedingsvezels zich in de buitenste laag van de tarwekorrel bevinden is volkorenmeel het meest rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels.

 

Vaak wordt er voor de bereiding van verschillende soorten brood ook gebruik gemaakt van een combinatie van zowel meel als bloem.

 

In Het Bakkerscafé hebben we veel verschillende soorten brood, gemaakt van verschillende graansoorten en combinaties van deze graansoorten.

 

Hoeveel brood eten we in Nederland?

17 februari, 2014

Nederland is een echt broodland en we eten met alle Nederlanders bij elkaar dan ook heel wat op in een jaar. Het brutoverbruik, dit is al het brood dat gekocht wordt, ligt per Nederlander zo rond de 60kg per jaar. Uitgegaan van meer dan 16,6 miljoen Nederlanders, komt dit jaarlijks neer op een kleine miljard kilo aan brood dat we eten in Nederland.  Dit is behoorlijk veel, maar gelukkig zijn er veel verschillende soorten brood te koop. Hierdoor hoeven we ons niet te vervelen en kunnen we allerlei verschillende smaken afwisselen. Dit kan ook bij Het Bakkerscafé, met elf verschillende soorten brood is er voor ieder wat wils.

 

Is speltbrood gezonder dan tarwebrood?

29 januari, 2014

De laatste tijd is er in de media veel aandacht voor speltbrood. Speltbrood zou gezonder zijn dan tarwebrood, en daarmee een goede vervanger zijn van tarwebrood. Maar is speltbrood wel echt gezonder dan tarwebrood, of is dit meer fabel dan feit? Wat leuk is om te weten, is dat speltbrood helemaal niet nieuw is. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat spelt al meer dan 9000 jaar geleden verbouwd werd. Er wordt gedacht dat in speltbrood  minder calorieën zitten dan in tarwebrood, maar dit is net het geval. Spelt en tarwe zijn namelijk heel nauw verwant aan elkaar, het zijn granen die uit de dezelfde familie komen. Wat wel zo is, is dat er in speltbrood veel ‘langzame’ koolhydraten zitten. Dit zijn koolhydraten die geleidelijk in ons lichaam worden opgenomen. Maar dit zelfde geldt ook voor tarwebrood. Het grote verschil tussen beide, is dat tarwe op veel grotere schaal verbouwd wordt dan spelt. Hierdoor vindt er ook vaker veredeling van tarwe plaats om het sneller en groter te laten groeien.

 

Bij het Bakkerscafé maken wij gebruik van natuurlijke tarwe voor al onze broden. Of u nu speltbrood of tarwebrood kiest, het is allebei even gezond. Dus kies vooral wat u lekker vindt.

 

Speltbrood in het nieuws!

10 januari, 2014

Afgelopen dinsdag kwam in het Vara programma Kassa, het speltbrood aan bod.

 

Bij het Bakkerscafé verkopen we ook speltbrood. Dit speltbrood is gemaakt van 100% speltmeel en speltbloem. Het spelt voor ons speltbrood wordt in Duitsland verbouwd. Als het van het land komt wordt het naar België vervoerd waar het verwerkt wordt tot speltmeel. Dit gebeurt hier omdat het verwerkingsproces van spelt anders en een stuk ingewikkelder is dan dat van tarwe. En dit komt weer doordat de structuur van een speltkorrel verschilt van die van een tarwekorrel. Benieuwd hoe dit 100% speltbrood smaakt? Het is verkrijgbaar bij Het Bakkerscafé.

 

Wat is zuurdesembrood?

7 januari, 2014

Zuurdesem- of desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met zurig deeg als rijsmiddel. Desem is zuur geworden deeg. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een paar dagen ontwikkelt zich de gewenste “microflora” van bacteriën en gisten. Deze doen het beslag opborrelen en een fris-zure geur verspreiden. Bij het deeg maken wordt iets van dit verzuurde deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen. Het allereerste brood, ongeveer 1500 jaar voor Christus, werd op deze manier gebakken. Door de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak. Desembrood is wat steviger dan gistbrood (gist geeft meer volume aan een brood). Bij Het Bakkerscafé krijg je nog dit desembrood zoals het echt bedoeld is!

 

Bron: brood.net

 

De eerste recensie

29 december, 2013

Drie weken na de opening  is de eerste recensie over Het Bakkerscafé ook een feit. Tussen de vele mensen die Het Bakkerscafé al hebben uitgeprobeerd waren ook twee dames met een blog op notsostuffy.nl. Deze blog beschrijft alles dat leuk is in Noord Nederland, waaronder ook leuke plekken om te lunchen en te dineren in de stad Groningen. Na Het Bakkerscafé ervaren te hebben en de producten te hebben geproefd, is er ook een recensie verschenen. Benieuwd wat de dames er van vonden? Lees hier de gehele recensie http://www.notsostuffy.nl/blog/2013/12/22/lunch-bakkerscafe/

 

De eerste week zit erop

16 december, 2013

Het Bakkerscafé is vandaag officieel een week geopend voor publiek. De grote vraag was hoe dit unieke concept in de smaak zou vallen bij de gasten.  In deze eerste week zijn er al zeer veel mensen langs gekomen om Het Bakkerscafé te komen ontdekken en van de heerlijke producten te genieten. De reacties van het publiek waren dan ook zeer positief. Het unieke concept wordt erg goed ontvangen en de gasten zijn erg te spreken over het smaakvolle brood en het verse beleg dat hierbij geserveerd wordt. De reactie dat Het Bakkerscafé echt een aanwinst was voor de stad Groningen is zelfs meerdere keren gepasseerd. Groningen heeft Het Bakkerscafé in de eerste week al helemaal ontdekt, een bevestiging dat het concept van Het Bakkerscafé een succes kan worden in de toekomst.

 

Broodnodige nieuws

Glutenvrij brood

Jep! Het is zo ver! Het Glutenvrije brood is gearriveerd! Nog niet verkrijgbaar voor de losse verkoop, maar wel te bestellen bij je beleg. Je krijgt van ons dan drie sneetjes brood bij je beleg. Kom je proberen? ...

Lees dit artikel