Brood & meer...

Welkom in de wereld van errug lekker brood. Onze broden zijn gemaakt van oeroude vergeten granen in smaakvolle combinaties. Maak kennis met de granen die al meer dan 2.000 jaar bestaan. Elk brood heeft zijn eigen karakter. Van een brood met een licht noot-achtige smaak tot een brood met een stevige donkere kruim. Uiteraard presenteren we in Het Bakkerscafé regelmatig nieuwe ontdekkingen uit de bijzondere wereld van graan.


Handige bakkers

Bij Het Bakkerscafé bakken we de hele dag vers brood. Dat doen we volgens het Bake-it easy proces. Dat is bedacht en ontwikkeld door de bakkers van Bakkerij Borgesius. Bake-it easy is deeg dat in de winkeloven rijst en daarna wordt gebakken. Bij Het Bakkerscafé kiezen we voor smaak. Daarom is ons deeg gemaakt op basis van voordeeg. Dat betekent dat het deeg alle tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Die extra tijd is het dik waard omdat het brood daardoor veel meer smaak krijgt. Proef het zelf door een lekkere plak brood te snijden op de broodtafel.

Onze lekkere broodsoorten:

  • Meerzaden
  • Donker meergranen
  • Volkoren
  • Tarwe
  • Wit
  • Zuurdesem
  • Maïs

Elk brood zijn eigen karakter

Onze errug lekkere broden zijn gemaakt van oeroude vergeten granen in smaakvolle combinaties. Maak kennis met de granen die al meer dan 2.000 jaar bestaan. Elk brood heeft zijn eigen karakter. Van een brood met een licht noot-achtige smaak tot een brood met een stevige donkere kruim. Uiteraard presenteren we in Het Bakkerscafé regelmatig nieuwe ontdekkingen uit de bijzondere wereld van graan.

Onze errug lekkere broden:

  • Spelt-appelvezel
  • Rogge-vijgen
  • Rogge-rozijnen
  • Haver-pompoen

Glutenvrij brood

Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van glutenvrij brood. Ook bij Het Bakkerscafé krijgen we steeds meer vragen naar glutenvrij brood. Daarom hebben wij gekeken naar wat de mogelijkheden waren op het gebied van glutenvrij brood. Voor wie graag glutenvrij brood wil bij zijn beleg, kan dat bij ons aangeven. Wij geven je dan drie sneetjes glutenvrij brood bij je beleg. Helaas hebben wij geen glutenvrij brood beschikbaar voor de losse verkoop.


Ontbijten in Het Bakkerscafé

Je kunt bij ons elke dag ontbijten. In het weekend kan dat iets uitgebreider dan doordeweeks.

Doordeweeks

Doordeweeks serveren we tot 11.00 uur ‘s morgens een standaard ontbijtje. Je krijgt dan:

  • Een vers geperste sinaasappelsap;
  • Koffie of thee;
  • Ham en/of kaas;
  • Jam;
  • Een gekookt eitje;
  • Een croissant;
  • Brood naar keuze.

‘s Weekends

Ieder weekend verzorgen wij in Het Bakkerscafé een uitgebreid ontbijtbuffet met een heleboel verse, warme en koude belegsoorten om uit te kiezen. Je mag natuurlijk zoveel brood snijden en proeven als je wil, en voor het buffet bakken we ook nieuwe andere soorten kleinbrood voor je om te proberen. Op zaterdag en zondag (tot 12.00 uur) kun je gebruik maken van het ontbijtbuffet. Drankjes zijn hierbij niet inbegrepen!

Prijzen

De prijzen voor het ontbijt zijn doordeweeks hetzelfde als in het weekend.

  • Volwassenen: € 7,50
  • Kinderen t/m 12 jaar: € 5,00